I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

نام فارسی: نراد سفید

نام علمی: Abies alba mill

نام انگلیسی: White Fir

نام خانواده:  Pinaceae

مشخصات گیاهشناسی:

گیاهی است درختی که ارتفاع آن به 50 متر و گاهی تا 75 متر هم می رسد. دارای برگ های سوزنی به طول 1 تا 3 سانتی متر و عرض 2 تا 5/2 میلی متر می باشد. سطح فوقانی برگ ها سبز تیره و سطح تحتانی دارای دو نوار طولی روشن است. راس برگ دارای دندانه ای نوک کند می باشد. تنه ابتدا خاکستری بوده، سپس پوسته پوسته می گردد. میوه ها مخروط های استوانه ای شکل مایل به بنفش، سبز زیتونی یا زرد – سبز تیره به طول 5 تا 14 سانتیمتر که بر روی شاخه ها به صورت ایستاده قرارمی گیرد. ریشه های این گیاه عمقی بوده و دارای سرعت رشدی متوسط تا کُند است.

رویشگاه:

کشورهای منطقه بالکان، یوگسلاوی سابق، بلغارستان، لهستان، رومانی و آلبانی است. در ایران به صورت کاشته وجود دارد.

فراورده ها:

اسانس حاصل از تقطیر برگ ها و سرشاخه ها توسط روش کشش بخار به مدت 5 تا 6 ساعت.

بخش های دارویی:

برگ ها، سرشاخه ها و روغن فرار حاصل از اندام های مزبور

ترکیبات شیمیایی:

لیمونن(25 تا55 درصد)، آلفا-پینن(6تا35 درصد)، کامفن(9تا20 درصد)، بورنیل استات، سانتن، تری سیکلن، مقادیری بتا-پینن، بتا-فلاندرن و دلتا-3 کارن.

اثرات درمانی:

درمان درد های عصبی

– درمان روماتیسم

– درمان رگ به رگ شدن، در رفتگی، کوفتگی، کبود شدگی و نیز به عنوان داروی پیشگیری از ایجاد زخم بستر استفاده می شود.

– صورت خوراکی برای درمان نزله ناحیه تنفسی و از مصرف خارجی آن برای درمان مشکلات و ناراحتی های عصبی استفاده نمود.

– از فرآورده های درمانی این گیاه که شامل برگ ها، سرشاخه ها و روغن های فرار حاصل از آن می باشد جهت مصارف خوراکی و موضعی استفاده می شود.

– خلط آور قوی می باشد.

موارد منع مصرف:

در صورتی ابتلا به بیماری هایی مانند آسم برونشیت، سیاه سرفه، بیماری انسداد برونش، نباید از این گیاه استفاده کرد. برای استفاده از اسانس این گیاه برای استحمام، باید با مشورت پزشگ صورت گیرد.

در صورت ابتلا به عفونت های حاد مجاری تنفسی، نارسایی قلبی، صدمات گسترده پوستی و بیماری های عفونی به همراه تب، از استنشاق اسانس این گیاه خودداری شود. در صورت استفاده بیش از حد این گیاه، ممکن است به کلیه ها و سیستم عصبی آسیب وارد شود.

عوارض جانبی:

هیچ گونه عارضه خطرناکی برای گیاه ذکر نشده است اما ممکن است موجب وخیم تر شدن اسپاسم های برونشی گردد.

مصرف:

از فرآورده های مایع این گیاه جهت مصارف خوراکی و موضعی استفاده می شود.

چهار قطره در آب یا به همراه قند، 3 بار در روز مصرف شود. یا به صورت استنشاق چند قطره دارو به آب گرم اضافه گردیده چندبار در روز استنشاق شود. و به صورت لوسیون روی مناطق مورد نظر مالیده شود.

فهرست